- Un transportista carrega caixes de verdures a la camioneta. Martí Petit
Mobilitat. El nou repte de mobilitat busca optimitzar la logística urbana en el sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering i fer-la més sostenible.
S’obre un nou repte de mobilitat per trobar innovacions tecnològiques que facin més àgil i sostenible la logística urbana, conjuntament amb la Mobile World Capital i Fira de Barcelona. El repte se centra en el sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering, l’anomenat sector HORECA.
La iniciativa s’emmarca en l’objectiu de reduir un 50% les emissions generades per la distribució de mercaderies a Barcelona per al 2030. El projecte guanyador rebrà 100.000 euros per a la posada en marxa d’una prova pilot.
Les solucions que es presentin hauran d’encabir-se en quatre àmbits d’actuació:
- Organització de la distribució de mercaderies
- Mutualització de les entregues
- Horaris
- Canvi modal
La diagnosi realitzada sobre la distribució urbana de mercaderies a Barcelona estima que representa el 17% de la mobilitat a la ciutat, que es tradueix en externalitats en forma d’emissions de gasos contaminants (31% PM10 i 34% NOX), l’ocupació de l’espai públic o la indisciplina, entre altres. El sector HORECA representa el 22,2% dels repartiments de DUM.
El repte el llança el Barcelona Innova Lab Mobility, la iniciativa liderada per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Àrea de Mobilitat, amb el suport de l’agència municipal d’innovació urbana, la Fundació BIT Habitat, Fira de Barcelona i MWCapital per potenciar i facilitar l’execució de proves pilot i nous projectes en l’àmbit de la mobilitat urbana intel·ligent i sostenible.
Les propostes es poden presentar fins al 30 de juny a la pàgina del Barcelona Innova Lab.